Golf

US Open trivia quiz

Share This Story

   
 

How well do you know the U.S. Open: Try this trivia quiz:

FRONT NINE (5 points)

1. Who was the youngest U.S. Open champion?

a.) Rory McIlroy

b.) Gene Sarazen

c.) John McDermott

2. Name the only player to lose a U.S. Open playoff three times.

a.) Arnold Palmer

b.) Sam Snead

c.) Greg Norman

3. In the three times Tiger Woods won the U.S. Open, he broke par only once in the final round. Name the course.

a.) Torrey Pines

b.) Bethpage Black

c.) Pebble Beach

4. Who has won the most majors without ever winning the U.S. Open?

a.) Nick Faldo

b.) Sam Snead

c.) Seve Ballesteros

5. Jack Fleck was using which brand of irons when he won the 1955 U.S. Open at Olympic Club?

a.) Hogan

b.) Spalding

c.) Wilson

6. Who made the highest score on a single hole in the U.S. Open?

a.) John Daly

b.) Ray Ainsley

c.) Kevin Na

7. Name the last U.S. Open champion who had to go through local and sectional qualifying.

a.) Steve Jones

b.) Lou Graham

c.) Orville Moody

8. Only one player who was a U.S. Open runner-up at Olympic Club went on to win another major. Who was he?

a.) Payne Stewart

b.) Arnold Palmer

c.) Tom Watson

9. Who has been runner-up in the U.S. Open the most times?

a.) Jack Nicklaus

b.) Phil Mickelson

c.) Greg Norman

BACK NINE (10 points)

10. Which state has hosted the most U.S. Opens?

a.) New York

b.) California

c.) Illinois

11. Name the last player to win the U.S. Open on his first attempt.

a.) Ernie Els

b.) Ed Furgol

c.) Francis Ouimet

12. Who was the last amateur to win the U.S. Open?

a.) Bobby Jones

b.) Nathaniel Crosby

c.) John Goodman

13. Which break did Lee Janzen get on his way to winning the 1998 U.S. Open at Olympic Club?

a.) His ball was dislodged from a tree as he walked back to the tee in the final round.

b.) The hole location on the 18th green was moved before he played it in the second round.

c.) His caddie spotted a 15th club in his bag just before he teed off.

14. Which course along the ocean hosted the first U.S. Open?

a.) Shinnecock

b.) Newport

c.) Seminole

15. Name the last player to win the U.S. Open without breaking par in any of the four rounds.

a.) Graeme McDowell

b.) Scott Simpson

c.) Geoff Ogilvy

16. Who was the last U.S. Open champion to go through sectional qualifying?

a.) Lucas Glover

b.) Lee Janzen

c.) Andy North

17. Of the four U.S. Open champions at Olympic Club, who never won again on the PGA Tour?

a.) Jack Fleck

b.) Scott Simpson

c.) Lee Janzen

18. Name the last player to shoot 63 in a U.S. Open.

a.) Johnny Miller

b.) Vijay Singh

c.) Thomas Bjorn

BONUS (25 points)

19. Name the only player to finish under par in three straight U.S. Opens.

a.) Ben Hogan

b.) Tiger Woods

c.) Curtis Strange

---

ANSWERS:

1. c

2. a

3. c

4. b

5. a

6. b

7. c

8. a

9. b

10. a

11. c

12. c

13. a

14. b

15. c

16. a

17. c

18. b

19. c

Tagged: Tiger Woods, Lee Janzen, John Daly, Jack Fleck, Greg Norman, Scott Simpson, Arnold Palmer, Kevin Na, Jack Nicklaus

Related Stories

Member Comments

Please note by clicking on "Post comment" you acknowledge that you have read the Terms of Use and the comment you are posting is in compliance with such terms. Be Polite. Inappropriate posts may be removed by the moderator.

powered by



GOLF Videos

Can Tiger Woods recapture British Open magic Posted: Jul 14, 2014
Robert Lusetich looks back at Tiger Woods' past and ahead to his future at the B...

Will Mickelson win the British Open again? Posted: Jul 14, 2014
FOX Sports 1 golf analyst Robert Lusetich discusses Phil Mickelson's chances of ...

Mickelson looks to hit his stride Posted: Jul 14, 2014
Phil Mickelson discusses his up-and-down 2014 season.

More Than Sports on MSN

Fox Sports Store